Over Christophe

Mijn naam is Christophe en mijn pad van bewustzijnsontwikkeling begon op m’n 19e toen ik in de VS ben gaan studeren, op m’n 25e toen ik naar emoties zocht, op m’n 17e toen m’n ouders scheidden, op m’n 39e toen ik in een graancirkel stond, op al die leeftijden dat ik in een andere cultuur leefde, op…

Het leven als spiegel die de vanzelfsprekendheid uitdaagt. Hoe zit ik als mens in elkaar? Wie ben ik? Wie zijn we? Vragen die van groot belang zijn voor een leven vol voldoening, betekenis, gezondheid en geluk. Persoonlijke ontwikkeling werd mijn pad en ik bewandel dat nu zo’n vijfentwintig jaar. Halverwege die tocht ben ik anderen mee gaan nemen in dat avontuur. Om te ontdekken wat het betekent om jezelf te zijn, nu, in dit moment, en om op reis te gaan naar de volgende, rijkere versie van jezelf. Om de moed en de liefde die nodig is voor zelfontplooiing te versterken. Om ons te realiseren dat we verandering zijn, dat dat de enige constante is in ons leven en dat we kunnen veranderen in wie we al zijn. Wanneer je vol-ledig bent, raak je je essentie. In de leegte zit de vervulling.

Ik laat me inspireren door het-niet-weten, meditatie, mijn hogere zelf, het boeddhisme en Lu Jong, vrienden, het geschreven woord, mijn gidsen, het sjamanisme, de liefde, de energiewereld, wow, het kwantumveld en leven in andere dimensies.
Woorden die anderen mij hebben gegeven zijn: Ruimte – Zuiverheid – Ont-dekken – Diepgang – Essentie

1. Christophe BW 1 1

Waarin ben ik moedig?

Wat zijn thema’s waar ik aan heb gewerkt & die nog altijd om mijn bewustzijn vragen?

Mijn hart gaat dicht en open door de dag heen, bij onplezierige en plezierige ervaringen die niet of wel voldoen aan mijn beeld van hoe de wereld eruit “moet” zien. Hoe kan ik mijzelf door het hele leven laten raken als alle klanken van een symfonie, hoog én laag?

Ik heb een bepaalde definitie van wat liefde is geleerd die voorwaardelijk is, versterkt door veel van de muziek en films om me heen. Die definitie openen en een grotere waarheid ontdekken heeft m’n liefde voor het leven vergroot.

Ik word de hele dag uit m’n centrum getrokken, of het nu door de vaatwasser is die uitgeruimd moet worden of door hulp aan anderen die ik kan bieden. M’n brein is verslaafd aan snelle korte klusjes afronden (lijkt bevredigend) en anderen helpen versterkt m’n identiteitsbeleving. Binnen die dynamiek steeds weer terug naar m’n centrum is een continue activiteit van discipline – een volgeling zijn van mezelf.

Ergens in mij ga ik er van uit dat ik toch niet gehoord ga worden, dat er geen ruimte is voor mijn behoeftes. Dat ik afgewezen ga worden of een boze reactie ga krijgen, wat tot cconflictvermijding leidt. Dat overstijgen met bewustzijn en door me uit te spreken.

Mijn hoofd was lange tijd mijn identiteit – slim jongetje, slimme vent. Benadrukt door de wereld om me heen. Mannelijk ook.

Mijn hoofd is de grote broer die mijn kleine zusje – mijn hart – beschermt wanneer ze geraakt wordt.

Al m’n zintuigen zitten in m’n hoofd, alleen voelen is moedig genoeg om in m’n hele lijf af te dalen. Kan ik ook met m’n voetzolen luisteren? Kan ik vollediger leven, sensueler.

Ik heb lang geleefd vanuit het idee dat ik niet goed ben zoals ik ben. Erop vertrouwen dat ik elk moment precies goed ben zoals ik ben en dat vanuit die plek zich een natuurlijke ruimte voor groei opent. Groei vanuit joy, niet vanuit fixen.

M’n ontspannen geest omarmen en me niet door m’n grijpende geest laten leiden. De aard van de geest niet kennen vs. de mystieke toekomst.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

2. nick fewings ka7REB1AJl4 unsplash scaled

Inspiratiebronnen

3. Tulku Lobsang 1

Tulku Lobsang Rinpoche

Mijn Tibetaanse leraar die zoveel plezier uitstraalt. Aanstekelijk. Hij heeft Lu Jong naar het westen gehaald, iets wat ik bijna dagelijks doe omdat ‘t me voedt en bekrachtigd. Ik ben ook opgeleid om er les in te geven. De lessen van Tulkula, zoals hij liefkozend genoemd wordt, helpen me om meer in vrede te leven. Om er één te noemen: er is verschil in compassie voor de persoon en voor diens daden. Heb altijd compassie voor de persoon, altijd, maar niet perse voor diens daden.

4. Michael Singer

Michael A. Singer

Wat kan ik ontzettend mee grinniken wanneer Mickey de absurditeit van ons menszijn blootlegt en daarmee onze essentie. Z’n metaforen zijn helder & duidelijk en helpend om mezelf beter te begrijpen en meer terug te keren bij mezelf, zonder het serieus te maken. Het leven is niet complex, wij maken het complex.

5. Shaun Levin by Ajamu X scaled

Shaun Levin

Shaun is een schrijfcoach die ik graag volg. Hij heeft mij geholpen om verhalen niet eerst in mijn hoofd af te willen hebben en dan op te schrijven maar juist om te gaan schrijven en me door het schrijven zelf te laten inspireren. Dan ontstaan er dingen op papier waar ik zelf van onder de indruk ben. Ook Shaun brengt mij terug naar het nu & dat alles er mag zijn. Hij maakt de dingen weer simpel en stelt dat het hele leven inspiratie is en continue writing prompts uitdeelt. Verfrissend.

Experience

Daarnaast vind ik het heerlijk om bij collega’s te gaan kijken en me te laten voeden & inspireren door hoe zij opstellingen begeleiden. Het brengt ook altijd weer beweging & groei bij mijzelf, ook omdat ik regelmatig een vraag inbreng. Onlangs ben ik bij Elmer Hendrix geweest omdat hij Opstellingen met de Tao combineert, wat ik wilde ervaren vanwege mijn eigen Boeddhistische achtergrond.

Verder ben ik o.a. bij Martijn Meima (Intuïtief Ondernemen), Chantal van den Brink (Multidimensionele Opstellingen), Rens Meijkamp (IoTP) & Kitty Talsma geweest en heb ik een opstellingsdag (allerlei workshops) in Gent bezocht.

8. Certified Cuddlist Seal 02
7. Certified Teacher Lu Jong Logo
6. Hoge banner SBF 2021 1

Agenda

In onze agenda kun je al het moois dat we aanbieden vinden.

Voor individuele sessies kun je los contact met ons opnemen.