Courage Constellations

Onze Moedige Opstellingen

Durf jij te kijken zonder oordeel
Uit te nodigen wat er is
Het niet-weten zolang mogelijk uit te houden
Je kijkt niet, maar ziet
Je hoort niet, maar luistert
Je bent gewaar
Je neemt waar

Rode draakhalf

Waarom een opstelling?

Wanneer je ervaart dat je niet helemaal jezelf bent, je meer het leven van een ander lijkt te leven, je je geblokkeerd voelt of je wilt onderzoeken waarom situaties zich blijven herhalen in je leven, waarom gedragspatronen blijven terugkomen, of waarom bepaalde vragen of gevoelens in jou blijven bestaan……

…dan kan een opstelling helder voor je maken wat eronder dat alles ligt, onbekende stukken naar het licht brengen en je levensenergie weer in beweging brengen.

In een opstelling kun je verlangens inbrengen die gaan over de relatie met jezelf, je behoeftes, je gevoelens, je gezondheid, je man of vrouw zijn en de balans daartussen, jezelf klein of groot maken, en zelfliefde. Over relaties met anderen, je kinderen, je partner(s), je familie e.d. Over je werk en over geld. Over keuzes maken. Over de liefde. Over je plek in de wereld en in het grotere geheel. Over spiritualiteit, jouw groei en jouw essentie.

1. IMG 3017

Wat we doen?

Samen met jou brengen we je vraag in beeld door de andere aanwezige personen, als representanten, op te stellen in de ruimte. Zo ontdekken we hoe de elementen (personen, emoties, lichaamsdelen e.d.) die met jouw verlangen verbonden zijn zich tot elkaar verhouden en wat zichtbaar, gevoeld en geuit mag worden. Alles mag er daarbij zijn en erkend worden. Door dit zichtbaar maken ontvang je goed doorvoelde inzichten op je vraag, kunnen er hulpbronnen aan het licht komen en ontstaat de mogelijkheid voor heling & transformatie, om vandaaruit liefdevoller & krachtiger in je leven te staan, op de juiste plek.

unnamed file e1659553188873

Een middag moedige opstellingen bleek een verrassend diepe ervaring van thuiskomen bij mezelf, terwijl alles die middag anders was gelopen dan verwacht. Jacqueline en Christophe waren in staat de onverwachtse wendingen welkom te heten en gevoelvol aan te wenden voor wat er die middag wilde gebeuren. Een recept voor aardse magie! Voor mij was het het puntje op de i van processen die al liepen. Sinds deze middag heb ik de lijfelijke ervaring bodem onder mijn bestaan te weten. Ik voel me dankbaar en kom zeker terug om verder te spelen!

Hilde

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de unieke ervaring tijdens de familieopstellingen van afgelopen woensdag. Het heeft me geraakt en ik weet nu hoe krachtig en allesomvattend de energie in het veld kan zijn. Super mooi!! Tot gauw.

Jan

Ik ben de opstelling in gegaan met het verzoek: ik zou graag weer in contact komen met mijn innerlijk kompas, zodat ik weer écht ga voelen wat goed is voor mij. De week erna voelde ik steeds beter mijn grenzen en ik kan ze zonder aarzeling uitspreken. Daarbij ben ik ook veel rust gaan voelen omtrent een groot vraagstuk waar ik nu voor sta, en ben - met rust en liefde - gaan accepteren dat het écht nog even kan duren voordat ik kan beslissen welke kant ik op zal gaan, ook al word ik daarin dagelijks heen en weer geslingerd en zou ik het liefst nú weten wat mij te doen staat. Het niet weten is helemaal OK, ik hoef nú die beslissing niet te maken en ik voel nu de rust en het vertrouwen dat de juiste beslissing zich op het juiste moment zal aandienen.

Florence

Als vraagsteller heb ik meegedaan met een moedige opstelling en het was zó ontzettend mooi en ontroerend. De begeleiding is rustig, liefdevol en zeer professioneel. Ik voelde dat ik in goede en vertrouwde handen was. Met stijgende verbazing voelde ik hoe mijn familie daar echt stónd en hoe mijn herinneringen klopten met wat zich hier ontvouwde en openbaarde. Zelfs van de stukken die mijn niet bekend zijn, kon ik plaatsen wat ik als klein kind had meegekregen en gezien/gevoeld.

Florence

Voor mijn opleiding tot holistisch therapeut heb ik als representant aan een familieopstelling meegedaan. Ik vond het heel indrukwekkend wat er energetisch gebeurde. Zowel gedurende de rollen die wij kregen waarbij we fysieke pijnen of onprettige sensaties voelden als ook op het moment dat duidelijk werd waar het binnen dat familiesysteem om ging en hoe de energie dan positief verandert en begint te stromen in je lijf. WOW! 

De begeleiding door Jacqueline en Christophe was heel fijn. 

Ik ben heel dankbaar dat ik het heb mogen ervaren 

Frederieke

Door het warme welkom en het vertrouwen wat Christophe en Jacqueline uitstralen, heb ik mij als nieuwkomer tijdens de twee opstellingen als representant volledig veilig gevoeld. Een volgende keer zou ik als vraagsteller zeker terugkeren naar de Courage Academy.

Annemarie

Hoe we werken?

We werken door het openen van het veld & het creëren van een liefdevolle bedding waarin we ruimte geven aan voelen & beweging, minder denken, en een gebalanceerd gebruik van stilte & woorden. Wanneer je het contact met je lijf, je emoties en je behoeftes verbetert, gaat je levensenergie weer stromen en ontstaat er meer ruimte om je eigen pad te lopen.

Een representant of resonantie persoon is een persoon die intuïtief contact maakt met de energie van het element waarvoor hij of zij staat opgesteld, vanuit het principe dat in het kwantumveld alles met elkaar verbonden is. Je wordt als representant nooit zomaar opgesteld – vaak is er een raakvlak met een thema dat bij jou zelf speelt. Daardoor kun je ook als representant verdieping & transformatie ervaren.

Voel jij de moed in jezelf opborrelen?

We bieden regelmatig open opstellingsmiddagen en themadagen aan in Zeist. Wil jij systemisch naar een levensvraag kijken? Wees welkom en check onze agenda. Daar vind je ook de link om een kaartje te kopen.

Wil je een verlangen inbrengen en heb je nog niet eerder een opstelling ervaren, dan willen we je vragen eerst een keer te representeren. Als representant is ervaring wenselijk en niet vereist.

Voor het opstellen van een persoonlijk thema, vragen we €144,- incl. BTW.
Als je als representant komt, dan vragen we daarvoor €22,- incl. BTW.

IMG 3257 klein
2. Individuele Opstelling rotated

Naast deze open opstellingsmiddagen, kun je bij ons ook terecht voor een privé opstelling. Daarbij begeleiden wij met z’n tweeën jouw opstelling; één van ons als hoofd-opsteller, de ander als representant. Dit kan fijn zijn wanneer je werken in een groep nog wat spannend vindt en extra veiligheid en vertrouwelijkheid verlangt. We vragen hiervoor 199,- Euro incl. BTW.

Werk je liever met één van ons, dan kan dat ook. Een privé opstelling kan een goede start zijn van een coach-traject.

Ook kunnen we in overleg een team- of organisatie-opstelling begeleiden.

unnamed file e1659553188873

Christophe heeft me geholpen een vraagstuk rondom Afstand & Nabijheid te verhelderen. Door mijn eigen ruime opstellingservaring konden we makkelijk werken in dezelfde bandbreedte. Christophe's prettige vraagtechniek, zijn systemische ervaring en scherpe blik maakte dat we snel tot de kern konden komen en treffende interventies konden doen met de plekken in het systeem. Op die manier konden we het probleem heel duidelijk uiteenzetten en uiteindelijk neutraliseren. Nu een aantal weken verder ervaar ik een blijvend resultaat, waarbij het vraagstuk me geen spanning meer oplevert in het contact met anderen.

Cees Blom

Meer leren?

Jacqueline en Christophe bieden vanuit de MARK Academy bijscholing Opstellen & Systemisch Werk voor coaches. Er zijn drie tweedaagse modules:

Optimaal Vitaal via Systemisch Werken
Systemisch Werken als Coach
Vitaal Ondernemerschap onder de Systemische Loep

3. MARK logo NW