Courage Coaching & Healing

Je wilt ontdekken wat het betekent om jezelf te zijn, nu, in dit moment, en je wilt op avontuur naar een volgende, rijkere versie van jezelf. Om je daarbij helderheid te brengen, kan ik een tijdje met je meereizen.

Rode draakhalf

Ruimte

Wanneer je er voor kiest om samen op avontuur te gaan, bied ik je een bedding waarin alles er mag zijn en waarin ik bij je blijf. Ik ben open minded en onze oordelen zie ik als informatie waar we mee kunnen werken. Ik geef graag ruimte aan het niet-weten en omarm wat daarin mag ontstaan, vanuit liefde. Ik geloof in gelijkwaardigheid – jij bent net als ik, ik ben net als jij.

In onze sessies zijn we allebei meester en leerling tegelijkertijd. We gaan samen leren. Jij neemt je eigen wijsheid, meesterschap en vragen mee. Wat ik meeneem is helderheid en bewustzijn en dat breng ik ook jou. Ik breng ook mijn verlangen in: joy. Samen met jou zoek ik graag de speelse ruimte op. Wat ik verder inbreng is mijn rust, mijn intuïtie en de moed die ik in mezelf heb gevonden, aangesproken en doen groeien om me meer verbonden te voelen met wie ik ben en met de mensen en de wereld om me heen.

0. Christophe min
2. Tekst Eva Courage Academy e1665145112973

Thema’s

Ik geloof dat ik je het best kan prikkelen en begeleiden vanuit thema’s die een plek hebben in mijn eigen levensgeschiedenis en die ik zelf heb doorleefd & nog altijd aan het leven ben:

Mensbeeld

Ik werk graag met je door je te zien als een volledig mens. Je bent verbonden met waar je vandaan komt, met waar je naar toe gaat en met de plek waar je nu staat, op aarde. Je bent verbonden met de mensen die nu met je mee leven, met het hogere, wat dat ook voor je betekent, en met jezelf. Die zes verbindingen neem ik mee op onze reis. Verder bezie ik je vanuit je vier lichamen of intelligenties: je mentale, je emotionele, je fysieke en je spirituele intelligentie.
Door deze benadering krijgen we samen een veel completer beeld van wie je bent en kunt zijn.

Vandaaruit kan ik verschillende werkvormen inzetten om je te prikkelen en je perspectief te vergroten. Opstellingswerk (link naar pagina) neemt daarbij een belangrijke plek in voor me omdat daarmee de stilte en de ruimte kan worden uitgenodigd waarin groei en een magische beweging mogelijk is.

Verder heeft het lichaam steeds meer een centrale plek in mijn begeleiding omdat het veel wijsheid en herinneringen bevat. Ook maak ik gebruik van energiewerk en healing.

3. branc mod

Healing

‘Healing’ wil zeggen ‘heel worden’. Je wordt heel en volmaakt geboren, maar gaandeweg je leven treden er verstoringen op in je energieveld door wat je meemaakt en kunnen delen van je ziel zich afsplitsen. Je raakt hierdoor een stukje kwijt van de verbinding met je diepere zelf. Je kunt dat bijvoorbeeld ervaren als het gevoel ‘niet jezelf’ of ‘zoekend’ te zijn of de neiging te hebben tot somberheid of zelfsabotage. Een healing kan je ondersteunen bij het opnieuw in balans brengen van je aura (energieveld) en je chakra’s (energiecentra). Ook kunnen verloren zielendelen bij je terugkomen waardoor je meer heel wordt. Hierdoor zal je meer balans ervaren in je leven en kunnen lichamelijke, emotionele en mentale klachten verminderen. Healing kan een goede aanvulling op coaching & therapie.

5. white dragon small adjustments min

Dragon Healing - Remember
your power

In een healing werk ik met de energie van de draken. Die energie kan je ondersteunen om meer in je eigen kracht te komen en om je plek in te nemen. Om wie je bent en wat je te doen hebt op jouw manier in de wereld te zetten. Jij mag je vleugels uitslaan.

Via de draken kunnen we de vier elementen activeren en bijvoorbeeld vuur of lucht gebruiken voor zuivering & transformatie richting een puurdere versie van jezelf. Drakenenergie gaat ook over het één worden van het mannelijke en vrouwelijke in jou waardoor je meer balans kunt ervaren (vandaar de lemniscaat in m’n logo).

Durf jij je draak te berijden en je levenskracht te omarmen?

6. Hoge banner SBF 2021

Soul Body Fusion®

Wanneer je lichaam en je ziel niet goed op elkaar zijn afgestemd, kan dat de ontplooiing van je potentieel belemmeren en je zicht benemen op een volledige perceptie van jezelf en van de wereld om je heen. Soul Body Fusion is een simpele en krachtige energetische techniek, die je helpt om je lichaam volledig in overeenstemming te brengen met je bewustzijn en met wie je in wezen bent. Door Soul Body Fusion raak je beter afgestemd op je eigen levenskracht, je ervaart meer bezieling en harmonie die je ook uitstraalt naar anderen om je heen.

Uitgebreidere informatie kun je vinden op de website van Esther. Je kunt bij haar en bij mij een sessie inboeken. Bij mij kan dat ook als onderdeel van een coach traject.

unnamed file e1659553188873

Onlangs heb ik een draken energie healing op afstand van Christophe mogen ontvangen. Het was een mooie ervaring waar ik in ongeveer een uur 3x krachtige impulsen van energie met name door mijn hart en long gebied voelde stromen. Mijn inademing leek wel eeuwig te duren, en mijn hart en longen groeiden enorm. Achteraf hebben Christophe en ik los van elkaar onze ervaringen gedeeld en er waren zoveel overeenkomsten. Één ervan was b.v. mijn intentie om meer mijn eigen plek in te nemen en dit viel samen met de helende energie die Christophe intuïtief aan de achterkant van mijn hart chakra aanbracht, welke Zelfliefde en het volgen van je hart symboliseert.

De sterke draken energie die ik waarnam voelde krachtig imposant en beschermend en kan ik, zelfs weken hierna nog, in mijn gedachten terug halen en kracht uit putten.

Gladys (Australië)

Bij Christophe heb ik onlangs een draken activatie mogen doen. En eigenlijk moet ik zeggen: met Christophe. Het is echt een samenwerking. Het was een hele bijzondere ervaring waar ik nog steeds vaak aan terugdenk, terugvoel. Het voelde veilig, ik kon echt laten komen wat er zich aandiende en dat varieerde van woorden, tot gevoelens, tot beelden, melodieen, lichamelijke sensaties. Er kwam inderdaad een draak langs die mij beschermde, een shamaan, een levenszon.... niet in woorden te beschrijven. En vooral zo veel liefde en rust. Mijn intentie was "mijzelf vrijheid gunnen". Tijdens de healing voelde ik heel duidelijk "ik ben al vrij". En dat heb ik ook echt zo ervaren. Wanneer ik dat vrijheidsgevoel weer kwijt ben, in de dagelijkse beslommeringen, reis ik even terug naar deze healing om weer op die plek te zijn van vrij zijn en vrij voelen. Ik ben enorm dankbaar.

Florence

Ik heb een heel diepgaande drakenhealing mogen ontvangen. Woorden schieten te kort, want er gebeurde zo veel wonderlijks. Vanaf het eerste moment was er ongelofelijk veel energie in de kamer, om me heen en door me heen. Een krachtig en tegelijkertijd heel licht veld. Overweldigend op een hele fijne manier en ik kon me er heel makkelijk aan overgeven. De uitnodiging was vurig liefdevol. Er was zo veel moois: klanken die door de kamer vibreerden, beweging van energie, verzachting en lostrillen van energie in mijn lijf, een magisch gevoel van inwijding in de drakenenergie die vurig, krachtig, liefdevol en heel speels voelt. Openen van chakra’s in mijn handen. Er ontstond een samenwerking tussen de draken, Chris en mijn energieveld die door universa heen schoot. De drakenenergie komt heel natuurlijk door Chris heen en nam ons allemaal mee op reis. Na de sessie blijft er een gevoel van diepe dankbaarheid, verwondering en een heilig vuur dat aangeraakt is in mij. Ik voelde me heel groot en stevig. Ik heb drakenvleugels gekregen en ik kan dat gevoel op elk moment heel makkelijk oproepen.

Dank je wel lieve Christophe en de draken!

Suzanne

Door de healing middag te starten met een Soul Body Fusion oefening, ontstond er een sterk veld voor de groep. Door met mijn eigen intentie: 'diepgang bereiken' te werken heb ik tijdens de middag op energieniveau ontzettend diep kunnen werken. De energetische ontplooiing zorgde voor bevrijden, activatie en openen. Daar hadden de drie begeleiders allen hun inbreng in. Ik ben van binnenuit weer een stap gegroeid en de middag werkte enorm frequentieverhogend.

We sloten de middag af met een oefening, waarbij je elkaar begeleidde in Soul Body Fusion aan de hand van een mantra. Naast een enorme diepe ontspanning, vloeiden de energie tussen mij en de andere cursist, volledig in elkaar over. Het was een mooie bevestiging dat we als mensen allemaal een zijn. En we elkaar dus kunnen begeleiden om een te worden en daarbij verschillen te overstijgen naar liefdevolle vriendelijkheid.

Enkele weken na de workshop ken ik duidelijker mijn behoeften en maak ik keuzes (ook in het moment), omdat ik duidelijker voel wat wel of niet goed voor me is, waar ik wel of niet mee resoneer en wel of geen aandacht aan wil besteden. Ik heb daarmee veel aan de workshop gehad.

Cees Blom

Holy moly, wat een intense reis was dit! Er kwam meteen een Zwarte Draak bij me die me ging cleansen. Mijn lichaam en zonnevlecht begonnen te trillen en los te laten. Mijn adem verdiepte zich en heeft zeker een half uur lang héél diep en lang 'uit zichzelf' in en uitgeademd. Ik zag een beeld van een 'fort' rondom mijn zonnevlecht, met opgetrokken hangbruggen. De Zwarte Draak landde op de 'binnenplaats' waarna het fort verzachtte en roze werd. De hangbruggen gingen liggen. Ik zag hoe mijn zonnevlecht (vuurkracht/mannelijke energie) opnieuw werd verbonden met mijn buik en hart (zachtheid/vrouwelijke energie). Alles ging weer stromen... Het voelde alsof mijn lichaam ging zweven! Plekjes in mijn hele lichaam 'popten open', zelfs de eczeem plekjes in mijn nek werden 'aangestipt' voor heling. De Zwarte Draak werkte verder aan mijn (pijnlijke) nek, heel bijzonder. Op het eind zweefde ik weg in het oneindige Oneness Veld... Zóóó krachtig!! Ik zag heel veel licht en witte vleugels...

De dagen na de sessie kon ik duidelijk merken dat er iets 'doorbroken' was in mijn hoeveelheid opgebouwde lichaamsspanning. Ik ervoer veel meer rust en ontspanning en ook mijn eczeem werd rustiger. Wat een clearing! En dat allemaal... op afstand! Dankjewel lieve Christophe, wat een geschenk breng je samen met de Draken aan deze wereld 🙂 !

Esther

Dankjewel voor de fijne drakenhealing. Jouw benadering voelde voor mij als diepgaand en krachtig, verbonden en liefdevol. Bijzonder om te ervaren dat onze draken samen werkten, zo mooi afgestemd op waar ik mij nu in bevind. Voelbaar voor mij dat jij je laat leiden en dat er ruimte is voor alles wat zich aandient. Wat jouw healing vooral heeft gebracht is een verdere initiatie in de fijngevoeligheid van mijn sensoren; voorhoofd chakra (derde oog) en kruin chakra. Ik merk dat ik er nog niet echt mee kan werken, beetje als in de kinderschoenen zeg maar 😉

Fieke

Je lijf

Als je lichaam je huis is, waarom woon je dan alleen op zolder?

De relatie met je lijf is van vitaal belang voor je emotioneel, psychologisch en spiritueel welzijn. Je lijf kan je gebruiken als een poort naar innerlijke transformatie, als een sleutel om je verborgen potentieel te onthullen. Daarom bied ik de volgende mogelijkheden om ook aandacht aan je lijf te kunnen geven

7. NMI LJ LM06 LuJong Exercise2 Painting

Lu Jong

Lu Jong is een aloud Tibetaans systeem van bewegingen, ontwikkeld voor zelfheling. De bewegingen heffen fysieke, mentale en energetische blokkades op waardoor je negatieve emoties kunnen transformeren, je energieniveau kunnen verhogen en je fysieke gezondheid kunnen vergroten. Volgens de Tibetaanse Geneeskunde is ziekte het resultaat van een onbalans in de vijf elementen en de humeuren (vitale substanties) van je lichaam. Lu Jong werkt met een combinatie van vorm, beweging en ademhaling om op een zachte manier lichaamskanalen te openen waardoor de elementen en humeuren in je lichaam worden geharmoniseerd. Hierdoor verbetert je lichaamsbewustzijn, je innerlijke gevoeligheid, je mentale helderheid en je energetische kracht. Wanneer je geest helder is, heb je toegang tot je aangeboren wijsheid en kun je leven met liefde en mededogen. Dat is het spiritueel pad.

 

8. psoas

De Spier van de Ziel

De Psoas is één van de grootste spieren in je lichaam en verbindt de wervelkolom met de benen. Ze wordt beschouwd als de spier van de ziel. Je slaat er vaak stress op die je stemming en je kijk op het leven kan vertroebelen. Wij mensen – samen met dierentuindieren – hebben afgeleerd om stress meteen uit het lichaam los te trillen. Door de Psoas middels oefeningen te ontspannen, daalt de stress in je lijf en neemt je kracht toe. De emotionele ontlading kan inzicht geven in je eigen gedrag. Een flexibele en sterke Psoas beweegt makkelijk en masseert zo de wervelkolom, organen, bloedvaten en de zenuwen van de romp. Dit zorgt voor betere aarding, betere circulatie van lichaamssappen door het lichaam, en een groter gevoel van diepe ontspanning en innerlijke vrede.

9. tom the photographer ByqC3ko sQY unsplash

Cuddling

Cuddling gaat over je lijf gebruiken als ingang om je behoeftes en je grenzen te onderzoeken en helderder te krijgen. Door die te eren en in een sessie uit te spreken zul je je zelfverzekerder gaan voelen in het communiceren van je eigen behoeften in de wereld buiten de sessie, met respect voor de behoeften van anderen.

Elke sessie kan anders zijn omdat je uniek bent in je voorkeuren en in het moment. We kunnen veel of weinig praten, er kan behoefte zijn aan veel fysiek contact of juist een beetje. 

Soms voelen we ons levendig en speels, soms voelen we ons stil en meer naar binnen gericht.
Er zijn daarmee talloze manieren om te knuffelen. Een Cuddle kan zijn zonder contact naast elkaar liggen, een hand die een tijdje op je lichaam rust of een volledige knuffel. We checken regelmatig in bij elkaar of te voelen of behoeftes zijn veranderd.
Cuddling gaat over plezier hebben in het ontdekken wat bij jou past. Kans is groot dat je je na een sessie meer ontspannen en met een sterker zelfbeeld naar buiten loopt.

Ik wil je tijdens een sessie vragen om, net als ik, de gedragscode te volgen van Cuddlist, waar ik mijn opleiding heb gevolgd.

10. massage upper back

Massage

Een massage is een prachtige manier om contact te maken met diepere lagen in jezelf. Een groter bewustzijn van je lichaam zorgt ervoor dat je beter kunt voelen. Hierdoor kunnen we dieper tot de kern van je vraag doordringen en kan zich een inzicht aandienen over wie je bent, waarom je doet wat je doet, voelt wat je voelt en denkt wat je denkt. Ik masseer in stilte zodat je kunt ervaren. Woorden gebruiken we wanneer dit ondersteunend is. Zo versterken we de balans tussen je lichaam en geest. Van denken naar voelen naar zijn.

We creëren met een massage stroming & beweging en erna kun je meer ruimte in je hoofd en energie ervaren. Een massage vermindert stress en spanning en stimuleert je geluksgevoel. Het verhoogt ook nog eens je weerstand.

Door dit hernieuwde contact met je lichaam, kun je met meer stevigheid, rust en vertrouwen naar buiten lopen.

Agenda

In onze agenda kun je al het moois dat we aanbieden vinden.

Voor individuele sessies kun je los contact met ons opnemen.